Blogger Templates

Tuesday, December 27, 2011

tips nak lupekan EX-BF or EX-GF :)



Weeeeeeeeee~~~ Tips ini bagus untuk mereka-mereka yang baru putus cinta. Untuk yang dah lama putus cinta (macam I) pun boleh praktikkan kalau mahu. So, mari kita lihat tips-tips tersebut.

1) Jangan contact dia lagi. Lupakan nombor dia (even it takes time). Tukar nombor baru. Yela. Orang yang tinggalkan kita kadang2 menyesal, lepas tu nak cari kita balik. Untuk elakkan kemungkinan ni, beli nombor baru. Bukan mahal. Murah je :D *Errr memang lah murah dik non oiii tapi nombor I tuh no bisness.. Kekekeke.. Eh tak lah, nombor handphone I tuh, dah berkurun I pakai. Sayang lahhh.. Next tipssss plssss!

2) Lakukan senaman seperti berjalan kaki, berenang mahupun melakukan aktiviti-aktiviti fizikal di gimnasium. Selain menyegarkan minda, anda akan mendapat ramai kenalan baru. Beri peluang untuk diri sendiri happy. *Kalau jalan kaki sorang-sorang, nanti kena culik. Tak boleh guna tips ni. Next plsss!

3) Keluar rumah setiap weekend or cuti. Korang boleh pegi window shopping, lepak dengan member member or clubbing (oops). Mana lah tau, bole sangkut dengan mamat wayang ke. eheh. Terperap kat rumah pon wat korang ingat kat dia je kan? *Walaupun dah start cuti semester, mesti mama tak kasik keluar rumah setiap weekend. Sebab kena dok rumah je =.=" So, tips ni tak berkesan. Next plss!

4) Call lah family or member member jauh korang. Dorang lebih amek berat pasal korang dari orang yang dah tinggalkan korang tu. Macam I. HAHA. *Kalau boleh call free tak apa lahh.. Ni kalau call, mesti pakai duit kan? I ni dah lah miskin. Next tips plsss!

5) Hias bilik tidur dengan suasana lain. Agak agak ada frame gmbr dia, atau barang barang pemberian dia, campaklah jauh jauh ye. Takde guna lagi dah benda benda tu. *Semua barang tu beli dengan duit. Ingat senang ke nak carik duit. Haishhh... tak suka membazir tauu! Next tips plss!

6) Busy kan diri. Buat je keje pape. Study walaupun dah abes final exam, kemas rumah walaupun rumah dah kemas. Ape ape jela. Yang penting jangan biar kan diri tu sendirian. Time frust, bila teringat pasal dia, korang akan lagi bertambah sakit hati. Lepas tu nanges. Kan? *Kadang-kadang nangis tu perlu sebab boleh buang habuk dalam mata. Kan kan? Heee.. next tips plsss!

7) Benci lah dia kalau dah susah sangat. Cara ni jela paling terbaikk untuk sesetengah orang. Tekad dalam hati korang dah tak perlu kan dia lagi. Untuk apa? Dia happy dengan orang lain(kalau korang clash di sebabkan orang ke-3), korang nanges nanges. Ish. Buang masa je weh :) Kalau korang dapat dia balik pon, nak ke korang benda yang sama berulang lagi. *Tak baik tau benci-benci orang. Tuhan tak suka. Kita kena sayang semua orang. Kena saling sayang menyayangi antara satu sama lain. Next tips plssssssssssssssssssssssssssssss!

aikk , dah habis tips?
Kena carik tips lain agaknya ek.
HEHEHEHE.
Tapi kann...
tips ni tak berkesan langsung untuk I,
tak semestinye tak berkesan untuk korang jugak.
Korang still boleh mencuba.
So, good luck! (^^,)
kbai! ❤